Обликот на вашиот палец открива многу важен факт за личноста што навистина сте

Loading...

Антрополозите од Универзитетот во Сасекс присуствувале на таканареченото „спид дејтинг“, односно на брзи состаноци, и ги снимале потенцијалните парови додека тие разговарале, со цел да откријат дали постои некоја шема при начинот на кој се избирале. И секако, тие откриле интересен факт што може да им помогне на многу жени и на многу мажи однапред да знаат дали му се допаѓаат некому.
Водечката авторка на студијата, д-р Катарзина Писански, вели дека мажите ја спуштаат бојата на гласот кога некоја жена им се допаѓа и кога сакаат повторно да ја видат. Со други зборови, колку понеодолива им делува жената пред нив, толку подлабок им станува гласот. И додека мажите сакаат да звучат помажествено, жените пак, го прават спротивното.


„Жените говорат со повисок тон и се трудат гласот да им биде што помалку монотон кога им се допаѓа некоја маж“, открива д-р Писански.
Имајќи го ова на ум, ако тие почувствуваат дека некој маж е заинтересиран за нив, веднаш ја спуштаат бојата на гласот.
„Неколку студии покажале дека мажите ги сметаат за атрактивни и за секси жените со пискав глас. Жените со ваков глас најчесто се доживуваат за поатрактивни, помлади и поженствени. Наспроти тоа, жените што имаат погруб глас се доживуваат како доминантни и зрели“, дополнува таа.

loading...
Loading...