Ова гратче продава куќи за 1 евро, но доколку купувачот прекрши едно правило ќе мора да плати казна

Loading...

Властите од местото Cinquefrondi, во италијанскиот град Калабрија, покренале програма која што овозможува во нивната општина да се купи куќа за едно евро.
Според зборовите на градоначалникот на општината, програмата со име „Операција Убавина“, треба да го реши проблемот со заминувањето на младата популација во големите градови.


Доколку во наведениот рок куќата не биде реновирана, сопственикот на истата ќе биде казнет со 20.000 евра.

loading...