Ова е веќе алармантно!

Loading...

Овај текст се шири по социалните мрежи.
Додека МВР се драпаат за муда, одлучив малце да истражувам и ќе пишам информации за тоа каде треба да пазите и што се случува според мене.
Ако веќе МВР не излегуваат со соопштение, се надевам со постов, колку-толку ќе ви олесни.
ИЗЈАВИ ОД ГРАЃАНИ И КАДЕ ДА ПАЗИТЕ:
– Една граѓанка изјави дека “Кај Вили“ на “Партизанска“, некој човек се туфкал во место и и’ побарал мобилен на девојката за негде да се јави. Таа го одбила, и после Х време дошла кола со затемнети (или замаглени) стакла и го собира човекот. Девојката мисли (или тврди) дека ако се јавите на тој број што го дал човекот, луѓето ќе може да ве следат со ГПС и кога најмалку очекувате да ви се приближат.
– Друга граѓанка изјави дека во Драчево, исто некоја кола, СИВА НОВА ОПЕЛ АСТРА, овојпат со замаглени (или затемнети стакла, не се знае дали станува збор за истата од горе), застанува и 3-ца мажи бараат насоки кај да одат и ве викаат да влезете со нив во кола да им објасните. Сомнително до даска. Се случило на некој нејзин другар, кој за среќа не влегол, и зачудувачки кога другаров им ги кажал насоките за кај да се движат, луѓево тргнале во сосема друга насока.
– Имам познаничка која има другарка која НАВОДНО го видела скоро исчезнатиот и починатиот Горан, околу Аеродром или Ново Лисиче, во автомобил со ОТВОРЕНИ СТАКЛА и пуштени 4 ЖМИГАВЦИ, викајќи и дерејќи се да му помогнат. Во моментов зборувам со братот или братучедот на Горан на Вибер и се спрема изјава за во полициска станица.
EDIT: НОВА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПАЗЕЊЕ:
“Pazete si gi decata. Denes vo Madzari iskocil tip, postar covek nizok i baral od deca tel da titne demek za rabota mu trebalo za da mu se javat i pri toa pozadi nego se dvizela crna kola.se mota okolu zgradite na Madzari i kaj noviot avtopazar. sekoj den iskacaat novi isceznati. MVR da si prevzeme merki da ne pocne naselenieto da prevzeme sve vo svoi race”

Ова е веќе алармантно.
МАЛА АНАЛИЗА:
– Најверојатно не станува збор за убиец бидејки луѓево кои се таргетирани немаат никаква сомнителна позадина, ниту се поврзани меѓусебно, сите се на различна возраст, млади и стари. Кога станува збор за убиец, се работи за стриктно избрани таргети со одреден мотив, а тука нема ниту трага нити осомничен.
– Другата опција е дека се работи за бело робје, ама контрадикторно е тоа дека меѓу исчезнатите и мртвите нема девојка во млади години. Овие се најчести таргети на бело робје, особено од руралните предели од Македонија. Но таков таргет сега за сега нема, ама веројатноста не се исклучува.
– Она што за жал се случува е најверојатно трговија со човечки органи, особено после фактот што искочи дека на мртвата жена во Вардар не биле пронаједни траги на насилство И ПРИЧИНАТА ЗА СМРТ НАВОДНО НЕ БИЛА ДАВЕЊЕ.
Ова ни дава до знаење дека ако станува збор за трговија, никогаш нема ни да дознаеме бидејќи ќе биде поразително за МВР да го признае ова преку извршена обдукција и МВР никогаш нема да искочи со таква изјава, макар и да е вистинито. За сведоци нема да зборуваме.
Затоа, очите 5 банки додека, се надевам, ситуацијава не се смири.

loading...