Ова е првиот цртан филм во историјата

Loading...

Цртаните филмови со текот на времето се менувале, а на сите им се најдраги оние кои ги гледале додека биле деца.
Овој цртан филм се појавил во 1908-ма година, а во него се појавуваат само два лика.
Во цртаниот филм има и сцена каде се гледа раката на авторот на ова дело.

loading...