Ова име најчесто го избираат за своето дете

Loading...

Иако омилените имиња за бебиња низ земјите во светот се разликуваат, постојат меѓународни поклопувања. Една страница на интернет откри кое е најомиленото име за бебе низ целиот свет.
Во девет земји се наоѓа на прво место меѓу омилените детски имиња. Во другите 20 земји е на второ место: името Софи(ј)а! Во сите свои варијации, ова е омиленото име на родителите низ целиот свет без обзир на мајчиниот јазик. Овој заклучок е доказ од една спроведена анкета во 49 држави.
Во нашата земја, исто така ова име е застапено, а Софија означува „мудрост“.

loading...