Ова не е шала, не може ваква неодговорност од луѓето!

Ќе се воведе кризна состојба на дел од територијата каде што има најмногу заболени од корона вирус, а тоа се Дебар и Центар Жупа.
Ова денеска го истакна министерот за здравство, Венко Филипче кој уште еднаш апелираше – да се почитуваат препораките.


„Не можеме да бидеме сигурни со каква динамика ќе се шири вирусот. Овие мерки се сериозни и ова не е шала. Значи кога велиме нема собири-нема собири. Ова мора да се почитува. Не може вака неодговорно да се однесуваат луѓето“, истакна Филипче.
Тој исто информираше дека еден државјанин од Германија е изолиран, затоа што имал висока температура, а изолирани се и дел од луѓето кои седеле околу него.

Прочитајте на оваа тема и следново:

Директорката заболена од коронавирус уште пред една недела била пријавена од колеги на кои им се заканила со откази!

ПОВЕЌЕ ЗА ВИРУСИТЕ на пулс24 ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА!!!

Се за КОРОНА ВИРУСОТ на пулс24 ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА

За ВАКЦИНИТЕ на пулс24 ПОВЕЌЕ ТЕКСТОВИ ТУКА!!!

ИНФОГРАФИК ЗА ШИРЕЊЕТО НА КОРОНА ТУКА!!!

Пронајдете не на следниве мрежи: