ОВА СЕ ЗЕМЈИТЕ ВО КОИ ПУТИН НЕ СМЕЕ ДА ПАТУВА ИЛИ ЌЕ БИДЕ ЕКСТРАДИРАН ВО ХАГ: 123 држави потписнички на Римскиот статут на Меѓународниот суд на правдата

Меѓународниот кривичен суд во Хаг издаде налог за апсење на рускиот претседател Владимир Путин за воени злосторства. Тоа не треба многу да го загрижува Путин во моментов, имајќи предвид дека … Продолжи со читање ОВА СЕ ЗЕМЈИТЕ ВО КОИ ПУТИН НЕ СМЕЕ ДА ПАТУВА ИЛИ ЌЕ БИДЕ ЕКСТРАДИРАН ВО ХАГ: 123 држави потписнички на Римскиот статут на Меѓународниот суд на правдата