Ова се најлошите работи кои може да и ги направите на вашата коса

Loading...

Можеби не ви изгледа така, но косата секојдневно ја уништувате на различни начини, а воопшто не сте свесни за тоа. Време да се стави крај!
Еве што не треба да правите кога се работи за вашиот најголем украс – косата!
Не користете стари четки, бидејки влакната кои се насобираат на истите се совршен дом за многу бактерии.
Не користете пластични ластичиња за коса, одберете стегач кој е обвиен со некаков вид на ткаенина.
Не користете премногу хемиски производи на својата коса, ќе ја изгорите и оштетите косата, па ќе почне сама да се кине и да опаѓа.
Не ја фенирајте косата со прежежок воздух, ќе ја пресушите, па косата ќе ја изгуби својата природна влажност.
Не чекајте предолго за да ги обновие оштетените врвови, за да го спречите повторното расцветување.
Не ја чешлајте косата од коренот према врвовите, туку почнете од врвовите, па кога ќе ги расчешлате, одете накај коренот.
Не бидете груби со косата кога ви е мокра, така ќе ја искинете.
Не користете цело време ист шампон за коса, косата се презаситува и губи на влажност и сјај.Можеби не ви изгледа така, но косата секојдневно ја уништувате на различни начини, а воопшто не сте свесни за тоа. Вре

loading...