Ова се професии за кои сеуште немате чуено,а ќе бидат најпрофитабилните

Loading...

Во септември минатата година 24/7 Вол стрит објави листа на десет најдобро платени работни места во иднина, а сега ја направивме и листата на која ќе се истакнат работите за кои сеуште не сте слушнале и набрзо ќе станат најпрофитабилните во светот, пренесува Телеграф.
Тие тврдат дека т.н. футуристички предвидувања дека профитабилната кариера околу 2030 година односно она што треба да го работат вашите деца ако сакаат да бидат финансиски осигурани, ќе биде поинаква од она што мислите дека е во моментов.
Ова се професиите кои кои се очекува да бидат најпрофитабилни во иднина:
Дигитален архитект кој ќе дизајнира виртуелни објекти за компании во кои се ангажирани во недвижностите за да можат да ги претстават своите производи
Куќна помошничка во овој случај таа би се грижела за старите лица во домовите
Советници за добробитот на старите ќе се специјализираат за посебна нега на стари лица
Создавачот на делови на телото би создавал функционални делови за телото на спортисти и војници
Нано медицински експерт ќе создава многу мали импланти со чија помош ќе се следи здравјето на луѓето
Лице кое ќе ги отстранува податоците кои веќе нема да ви требаат
Вертикален земјоделец кој ќе се грижи за култури кои се засадени вертикално со цел да се „спаси“ простор
Контролорот за клима ќе управува со метеоролошките модели
Манаџер за Аватари ќе дизајнира и управува со виртуелни, халограми луѓе
Хирургот за зголемување на меморијата ќе помага во зачувувањето и подобрувањето на меморијата на постарите луѓе
Брокер за време кој ќе управува со вашето вишок време додека се менуваат стоките и услугите
Менаџер за лично брендирање кој ќе развива и управува со вашиот личен бренд
Детски дизајнер кој ќе врши обуки за децата кои ќе одговараат на барањата на родителите
Обновувач на можности насочени кон нова верба, со тоа што би правеле што и да помислиме
Личен „аптекар“ кој би ни овозможил голем број на алтернативни терапии
Програмер кој би развил технологија на допир за употреба кај различни производи
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Во септември минатата година 24/7 Вол стрит објави листа на десет најдобро платени работни места во иднина, а сега ја

loading...