Ова се работите кои ги правиме во кревет, а потоа се каеме

Често се случува да жалиме и да се каеме поради нешто во сексот, без разлика дали е тоа поради пропуштените прилики или поради лошите сексуални искуства.
Резултатите од истражувањето кое опфатило повеќе од 25.000 луѓе, покажале дека жените се оние кои повеќе се каат поради впуштањето во незадолжителни сексуални односи.
Мажите пак, жалат затоа што немале повеќе сексуални партнерки во животот.
Линда Кисли, авторка на бројни изданија за оваа проблематика, зборувала за можните причини за нејзина појава.


„Најлесно е да отидете во кревет со некој, но морате да сфатите дека таков незадолжителен однос не им одговара на сите. Некои после тоа многу се каат“, рекла таа.
Сепак, експертите советуваат во тој случај да не очајувате, туку прифатете го тоа како ново искуство, кое може да ви помогне да сфатите дека сепак сте за сериозна врска.