Овие намирници НЕ ТРЕБА треба да се комбинирааат, а многумина ги јадат ИСТОВРЕМЕНО!

Loading...

Сите знаеме дека одредена храна може да се комбинира, сепак постојат нејасни, но во исто време и нездрави комбинации кои треба да се избегнуваат. Ќе се изненадите …
Домат и сирење
Оваа комбинација е многу вкусна, но ги преоптоварува панкреасот и црниот дроб. Киселините на доматот реагираат со калциум, кој се наоѓа во белото сирење, создавајќи специфични наслаги во нашите зглобови. Се разбира, не е потребно целосно да се исклучат доматите и сирењето од менито, но не треба да ги користите овие производи заедно премногу често.
Помфрит и јајца
При пржење компири се формира голема количина скроб и канцерогени супстанции, така што дополнително може да ја влошите ситуацијата со протеините од јајца.
Колачиња и млеко
Ако јадете слатки колачи (колачиња, бисквити) со млеко или какао, ризикувате металоиди и непријатна ферментација во стомакот. Општо земено, нутриционистите сметаат дека млекото треба да се консумира одделно од другите производи.

loading...
Loading...