Овошjе кое прави чуда: Изедете само три кајсии дневно, а еве од што ќе ве заштитат!

Loading...

Кајсијата е вистинско богатство со витамини и минерали и позитивно влијае на целокупното здравје. Најкорисна е за време на летото, бидејќи пружа заштита од сонцето.
Препораката е да се изедат барем три кајсии дневно за да се задоволи потребата на организмот за каротен.
Сезоната на кајсии почнува од почетокот на јуни и трае до крајот на август. Надвор од сезоната, можат да се јадат замрзнати, суви или во компот.


Преку лето треба да се јаде речиси секојдневно. Доколку сакате да ја заштитите кожата од негативни дејства од сончевите зраци, јадете кајсии. Кајсијата е посебно богата со бета-каротен, кој ја штити кожата, го подигнува нејзиниот имунитет и го забрзува потемнувањето. Исто така, таа помага потемнетата боја подолго да трае.

loading...