ОВОЈ ДЕЛ ОД ПИЛЕШКОТО Е ШТЕТЕН ЗА ЗДРАВЈЕТО: Докторите објаснуваат и зошто!

Loading...

Пилешкото е еден од најчестите и најлесните оброци за повеќето луѓе и затоа луѓето се одлучуваат за него.
Содржи витамин Д и калциум и е богат со протеини, а содржи и холин, хранлива состојка која игра улога во меморијата и другите функции на мозокот.
Сепак, лекарите предупредуваат дека не сите делови од пилешкото се добри за употреба. Значи, ако не ви пречи да ги консумирате овие делови од пилешко, време е да размислите.
Кардиолозите и нутриционистите веќе долго време зборуваат за штетните ефекти на пилешката кожа и масните делови, и тврдат дека таа речиси целосно се состои од маснотии. Верувањето дека кожата на нозете, бутовите и пилешките гради е одличен извор на колагенски влакна, е вкоренета кај луѓето.
Всушност, ова е далеку од вистината. Овој дел не го храни телото со колаген, но лесно може да ја оштетите фигурата. Покрај тоа, голем број бактерии се присутни на кожата на пилешкото.
Црниот дроб е втор на листата на пилешки делови што не се препорачуваат за честа потрошувачка.
Иако е богат со витамин Б12, содржи и многу маснотии, кои ни се закануваат со холестерол.

loading...
Loading...