ОГАН ДА ГО ГОРИ – Гоце Николовски

Loading...

Оган да го гори
Тој што ќе ми стори
Да те оставам
Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
Да заборавам
Македонијо
Каде да сум таков сум
Не се давам никому
Каде да сум таков сум
Не се давам никому
Да ме крсти, прекрстува
И да тепа, отепува
Македонијо
Каде да сум таков сум
Не се давам никому
Каде да сум таков сум
Не се давам никому
Да ме крсти, прекрстува
И да тепа, отепува
Македонијо, Македонијо
Ехееееј, жива да си, Македонијо!
Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
Да те оставам
Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
Да заборавам
Македонијо
….[….]…..
Слушајте Македонци
Чувајте го името
Слушајте Македонци
Чувајте го името
Македонско наше име
Не даваме да загине
Македонијо
Слушајте Македонки
Чувајте си го името
Слушајте Македонки
Чувајте си го името
Македонско наше име
Не даваме да загине
Македонијо, Македонијо
Ехееееј, жива да си, Македонијо!

ОГАН ДА ГО ГОРИ – Гоце Николовски

ОГАН ДА ГО ГОРИ – Гоце НиколовскиОган да го гориТој што ќе ми стори Да те оставамОган да го гори Тој што ќе ми збори Да заборавамМакедонијоКаде да сум таков сум Не се давам никомуКаде да сум таков сум Не се давам никомуДа ме крсти, прекрстуваИ да тепа, отепуваМакедонијоКаде да сум таков сум Не се давам никомуКаде да сум таков сум Не се давам никомуДа ме крсти, прекрстуваИ да тепа, отепуваМакедонијо, МакедонијоЕхееееј, жива да си, Македонијо!Оган да го гориТој што ќе ми збориДа те оставамОган да го гориТој што ќе ми збориДа заборавамМакедонијо ….[….]…..Слушајте МакедонциЧувајте го иметоСлушајте МакедонциЧувајте го иметоМакедонско наше имеНе даваме да загинеМакедонијоСлушајте МакедонкиЧувајте си го иметоСлушајте МакедонкиЧувајте си го иметоМакедонско наше имеНе даваме да загинеМакедонијо, МакедонијоЕхееееј, жива да си, Македонијо!

Gepostet von Music/Muzika/Музика am Freitag, 28. September 2018

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...