Огромна змија ги преплашила мештаните во предградие во Австралија

Loading...

Огромна змија долга 1,8 метри заловена е во предградие на градодот Бризбејн во Австралија. Објавена е и фотографија од огромната црна змија, а „фаќачите на змии“ велат дека жената која го пријавила случајот рекла дека змијата го убила кучето на нејзиниот татко.
-Во прашање е мирна змија, мажјаците во овој период се во потрага по партнерка, ова им е сезона за парење, па затоа залутала“ рекла Брус, но сепак потврдила дека оваа змија е поголем примерок.
Инаку овие змии во просек достигнуваат до 1,5 до 2 метра, а мажјаците се малку подолги.

loading...