ОДСР: Единствена цел на Елвис Бајрам е да се заканува, заплашува, тепа

Loading...

Партијата Обединети демократски сили на Ромите апелираат до надлежните институции особено до Министерството за внатрешни работи да го расчистат инцидентот што се случи во понеделникот, кога градоначалникот на Шуто Оризари, Елвис Бајрам нападна член на општинската изборна комисија во Шутка.

„Ние знаеме дека единствена негова цел е да се заканува, да заплашува, да тепа, а во овој случај да не му овозможи на членот на општинската изборна комисија, Јаше Сефер во извршувањето на своите законски обврски со една цел да ја задржи понатаму слатката градоначалничка фотелја“ изјави Сејфо Кадри, генерален секретар во партијата Обединетите демократски сили на Ромите.
 
И покрај тоа што полицијата тврди дека инцидентот не бил пријавен во полициска станица, туку само телефонски Кадри тврди дека за инцидентот имало и телефонски повик и писмена изјава.
Mакфакс
Партијата Обединети демократски сили на Ромите апелираат до надлежните институции особено до Министерството за внатрешни ра

loading...
Loading...