Од денеска САД се држава со најмногу заразени од коронавирус

Loading...

Од денеска САД се држава со најмногу заразени од коронавирус

САД полека ги надмина Италија и Кина и стана држава со најмногу потврдени случаи на коронавирус.

Во моментов на пишување на текстот официјалната светска статистика за КОРОНА ВИРУСОТ бележи 83.206 случаи во САД. Со ова за прв пат ја надминаа Кина (ако се веродостојни бројките што Кина ги пријавува з.н).

Подолу можете да ги видите последните официјални статистики за десетте најпогодени држави од КОРОНА ВИРУСОТ до моментот на пишување на текстот (1 по полноќ, 27 март 2020)

Еве ја состојбата и во Велика Британија од денеска:

КОРОНАВИРУС: Состојба во Велика Британија на 26 март 2020, 465 мртви до сега

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!!

Прочитајте уште и ова:

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...