Од кој дел на телото жените најмногу се срамат?

Loading...

Како што се приближува летото, така жените се трудат своето тело да го доведат во форма за на плажа. По спроведеното испитување утврдено е од кој дел на телото жените најмногу се срамат, а во него учествувате жени од 18 до 60 години.
 Дури 45 проценти од испитаничките изјавиле дека најмногу се срамат од облекувањето бикини пред новиот партнер.
 Од пределот на стомакот се срамат 54 проценти, додека петтина од испитаничките се срамат од целокупниот изглед на телото. Причина за ова се неверојатните 79 проценти кои користат фустани и марами за плажа со цел да ги сокријат недостатоците.
 Истражувањето докажало и дека половина од испитаничките се плашат од мајчинството, и дека ќе им влијае врз самодовербата и изгледот на телото, додека кај 45 проценти веќе самодовербата им е тотално нарушена баш поради тоа.
Половина од жените кои учествувале во испитувањето сакаат да имаат поголема самодоверба во костимот за капење, додека пак една петтина од нив изјавиле дека би им било многу полесно ако на време почнале да вежбаат.
Интересно е што на женската самодоверба најмногу влијае одобрувањето и мислењето на женското друштво. па дури 81 процент од испитаничките изјавиле дека комплиментите добиени од пријателките им ја креваат самодовербата и им го враќаат расположението.Како што се приближува летото, така жените се трудат своето тело да го доведат во форма за на плажа. По спроведеното и

loading...