Од САД ќе се депортираат 199 ирачки мигранти

Американските имиграциски власти привеле и определиле за депортирање 199 ирачки мигранти претежно од реонот на Детроит во изминатите три недели откако Багдад се согласи да ги прифати своите депортирани граѓани.– Во реонот на Детроит во викендот беа уапсени 114 Ирачани и уште 85 во други делови од државата во изминатите неколку недели, нагласи портпарол на имиграциските власти.
Тоа е дел од напорите на администрацијата на Трамп да воведе построго извршување на имиграциските закони и да ги натера државите да ги прифатат назад своите граѓани депортирани од САД. Кампањата против ирачките имигранти се случува по одлуката на американската влада да го извади Ирак од списокот на држави од новиот антиимигрантски указ на Трамп од март.– Во реонот на Детроит во викендот беа уапсени 114 Ирачани и уште 85 во други делови од државата во изминатите неколку недели, нагласи портпа

Пронајдете не на следниве мрежи: