Од 1 јуни се укинуваат работењето од дома и работењето во ротации

Loading...

Од 1 јуни се укинуваат работењето од дома и работењето во ротации

Владата денеска донесе и објави сет на мерки на својата седница. Вечерва беа објавени на прес конференција. Од тој настан произлегоа повеќе вести:

Донесена е одлука да се укине работата од дома. Истата стартува од 1 јуни. Со оваа одлука се укинува работата од дома, работниот процес со ротации, а ќе може да се патува кон Скопје. Од оваа одлука за враќање на работниот процес во нормала се изземени само хроични болните и родителите кои имаат деца до 10 години за кои ќе се чека одлуката за отворање на градинките.

Од другите одлуки издвојуваме:

Се укина полицискиот час!

Исто така и:

Оливер Спасовски најави брзи избори во склоп на „новата нормалност“

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...