Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“

Loading...

Околу 80 проценти од граѓаните не веруваат на „партиските лидери“

Вчера се појави анкетата на ИРИ (интернационален републикански институт), кој е традиционално поблизок до десницата според својот идеолошки фундамент. На таа анкета беше побарано од граѓаните да се произнесат во кој политичар имаа најмногу доверба. Зачудувачки Заев имаше предност:

ИРИ: Заев има поголема доверба од Мицковски, најново истражување

И ова беше пренесено и коментирано од голем број на медиуми. Иако не е јасно како никој не коментираше дека Заев и Мицковски имаат помалку од една шестина поддршка од прашаните. Тоа значи дека во просек секој 6 прашан, и нешто помалку се произнел за било кој од нив. Остануваат скоро 80 проценти на граѓаните кои според ова анкета немаат доверба во никој. Ова е повеќе од значаен показател дека „политичките елити“ се се поодвоени од народот.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...