Популарната апликација ќе биде забранета во многу држави?

Loading...

Тик Ток не е само повлечена во Индија и Хонг Конг. Се спомнуваат и други држави дека ќе ја забранат. Таа е моментално најпопуларната социјална мрежа во многу американски компании и администрацијата. Нешто слично беше и во Македонија (се сеќавате на видеата од службеничката во министерството за финансии).
Апликацијата Тик-Ток, моментално е најпопуларна мобилна апликација за оние кои обожаваат кратки и смешни видеа.

По усвојување на рестрективниот закон, компанијата во Пекинг Бајтденс на почетокот на јули најави дека се работи на нова апликација во Хонг Конг.


Тик-Ток неодамна остана под лупата на САД како и на другите земји, бидејќи придонесува да бидат разоткриени податоците на корисниците на апликацијата, па тие да завршат кај кинеските власти.
Бајтденс поради оваа ситуација, срдечно соопшти дека нема никакви податоци од корисниците на „Тик-Ток“ и дека тоа не би било возможно доколку тие се потрудат да ги бараат податоците на корисниците.
Се огласи и кинеската компанија Амазон која соопштила дека се работи за грешка на корисниците, бидејќи тие ги издаваат своите податоци преку пораките што ги испраќаат.
„Тик-Ток“ му го привлече вниманието и на Доналд Трамп, па американскиот државен секретар Мајк Помпео за „Фокс Њуз“ вети дека ќе се тргнат сите апликации од кинеско потекло.
Компанијата „Тик-Ток“ неколкупати и соопшти на јавноста дека никогаш не преземала податоци од своите корисници.

loading...