Опра Винфри највлијателната славна личност според Forbes

Loading...

Американската телевизиска водителка Опра Винфри, една од најбогатите жени на светот, воедно е прогласена и за највлијателната славна личност на светот, втора година по ред, и покрај тоа што емитувањето на својата популарна емисија го заврши во 2011 година по 25 години.Магазинот Forbes ја стави 59-годишната Опра Винфри на својот список највлијателни славни личности пред холивудските мегаѕвезди како Стивен Спилберг и Клинт Иствуд, како и пред познатата новинарка Барбара Болтерс, како и пред финансискиот гуру Сјузан Лин „Сјуз“ Орман. Винфри остана инаку во телевизискиот бизнис преку сопствената телевизиска мрежа Oprah Winfrey Network.Во појаснувањето што го два уредништвото на Forbes се нагласува дека дури 48 отсто од читателите сметаат дека Опра Винфри е влијателна, што е само за еден процент помалку отколку што тоа го сметаа минатата 2012 година.Истражувањето меѓу американските испитаници и врз основа на 46 карактерни црти на славните личности за потребите на магазинот го спровела компанијата „E-Poll Market“.Првите десет највлијателни славни личности во светот во 2013 година според Forbes, редоследно, се: Опра Винфри, Стивен Спилберг, Мартин Скоресезе, Рон Хауард, Џорџ Лукас, др Мехмет Оз, Бараба Волтерс, Боно Вокс, Сјузан Орман и Клинт Иствуд.
МакфаксАмериканската телевизиска водителка Опра Винфри, една од најбогатите жени на светот, воедно е прогласена и за на

loading...
Loading...