Чорапи и сандали – Некогаш фаталната грешка сега е „мејнстрим“

Како ова промашување стана мејнстрим? Од Дејвид Бекам во црвени чорапи и сандали, па до Каније Вест – иконите на стилот побрзале да го срушат анти-модниот детаљ.
Дејвид Бекам се надминал себеси во неодобрената модна улога, кога минатата седмица на снимање на рекламата за својата нова линија за нега на кожата, носел светло-црвени чорапи со кафени папучи.


Дали тоа навистина било погрешно? Чорапите и сандалите можеби имаат повеќегодишна лоша репутација, но изгледа станале неочекуван тренд и за мажите и за жените.
Тилер секојдневно објавува фотографии на кои е во чорапи и сандали, а тука се разбира е и Каније Вест, кој таква комбинација одбрал за венчавка.

Loading...