Осетно подобрена бизнис климата во Германија

Loading...

Очекувањата на германските институционални инвеститори значително се подобрени во февруари, покажа на истражување институтот ZEW, одразувајќи ја довербата за закрепнување на најголемата европска економија од слабоста искажана на крајот на минатата година.

Будно следениот индекс што го изработува ZEW, во февруари скокнал дури за 16,7 поени, на 48,2 поени.Иако најновите податоци за германскиот БДП покажаа негов осетен пад во четвртиот квартал од 2012 година, подобрените очекувања на експертите за финансиските пазари сигнализираат подобрување на состојбите во економијата во наредните месеци, констатира ZEW.
Макфакс
Очекувањата на германските институционални инвеститори значително се подобрени во февруари, покажа на истражување институто

loading...