Откриено кога се раѓаат најмногу бебиња

Loading...

Студија која опфатила 5.000 породувања покажува дека повеќе 70 отсто од породувањата се случуваат надвор од работното време на докторите.
Четири часот наутро е најчестото време кога бебињата спонтано се раѓаат во Англија. Во најголем број од случаите, породувањата се одвиваат меѓу еден часот по полноќ и седум часот наутро.
Царските резови најчесто се прават преку викенд, и тоа наутро, а индуктирани породувања околу полноќ.


Дури повеќе од 70 отсто од породувањата се случуваат надвор од регуларното работно време.
Истражувањето е направено на Универзитетот во Лондон, на повеќе од пет милиони породувања од 2005. до 2014. година.

loading...