ОТКРИЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА МИЛУТИН МРКОЊИЌ: ЕВЕ ШТО НАСЛЕДИЛА АНА БЕКУТА

Во недела на 27 ноември завршува една година од смртта на Милутин Мркоњиќ (80), почесен претседател на СЈО и поранешен министер за инфраструктура и транспорт, а автомобил „мерцедес“ наводно и припаѓал на неговата законска сопруга Драгана Даша Мркоњиќ.

-Главната конфузија настана затоа што Мркоњиќ никогаш не бил законски разведен од сопругата Даша, иако не живееле заедно повеќе од 10 години, што не го криеле, а политичарот јавно се забавувал и живеел во вонбрачна заедница со пејачката Ана. Бекута. Сите се прашуваа како е решено прашањето за наследството на Мрка и кога ќе се одржи оставинското рочиште. Но, немало никаков разговор за наследството, бидејќи според законот, сè и припаднало на неговата сопруга Даша, како единствен законски наследник, бидејќи таа и Мрка немале деца. Меѓу другото има и стан на улицата Крунска и автомобил „мерцедес С 500 л“, како и пензијата на политичарот која изнесувала околу 90.000 динари. Ана Бекута ова не го оспори и остана во пентхаусот во Врачар, каде што живееше со него – вели добро упатен извор и додава:

Даша започна со реновирање на станот на улица Крунска и моментално издава уште еден стан. Не се знае што се случило со останатиот имот и потенцијалните заштеди на Мрка, а доколку имало, според законот, се отишло кај Даша.

ОТКРИЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА МИЛУТИН МРКОЊИЌ: ЕВЕ ШТО НАСЛЕДИЛА АНА БЕКУТА

Последна официјална карта на имотот на Милутин Мркоњиќ:

пензија 88.570
плата во Собрание 113.727
„Мерцедес С 500Л“
стан на улица Крунска

Пронајдете не на следниве мрежи: