Официјален старт на кампањата за предвремените избори

Loading...

Денеска и официјално започнува кампањата за предвремените парламентарни избори во Северна Македонија. За првпат во досегашната изборна практика таа ќе се реализира во поинакви услови. До ова доаѓа откако заврши вонредната состојба од осум дена што на 15-ти јуни ја прогласи претседателот на државата Стево Пендаровски, а ја побара Владата заради спроведување на предвремените избори.
Партиите ветуваат „брда и долини“ како да нема корона-криза
На овие избори учествуваат четири коалиции и 11 партии, а гласањето ќе се одвива три дена. На 13-ти јули ќе гласаат заразените со Ковид-19 кои се лекуваат дома и лицата на кои им е одредена мерка самоизолација. На 14-ти јули ќе гласаат изнемоштените и болни лица, а сите останати на главниот изборен ден 15-ти јули, кога гласањето ќе трае во продолжен рок – од 7 до 21 часот.

loading...