Папата Франциско со својата неочекувана изјава ги замисли луѓето

Loading...

Папата Франциско рече нешто што многу луѓе замисли.
Имено, тој вели дека е подобро да се биде атеист отколку да се оди во црква, а да се критикуваат и мразат другите.
-Колку пати гледаме луѓе кои секоја недела ја поминуваат во црква, а живеат да мразат и да зборуваат лошо за другите, рече папата Франциско.
Потоа додаде дека во тој случај е подобро воопшто да не се оди во црква:
-Биди атеист. Ако сепак одиш во црква, биди син, брат, стани пример за другите.
Френсис се осврна и на Евангелието по Матеј, кое зборува за лицемери кои се молат луѓето да ги забележат.
-Многу верници веруваат дека молитвата е само брборење. Тие зборуваат со Бога како папагали. Но, тоа не е така. Запомнете: треба да се молите со срце, додаде тој.
Дали се согласувате?

loading...