Паровите кои заедно пијат помалку се разведуваат

Loading...

Според истражувањето кое е  спроведено во Норвешка врз 20.000 парови,  дојдено  е до заклучок дека паровите кои заедно конзумираат алкохол многу помалку се разведуваат во однос на другите парови.
Но и браковите во кои едниот партнер конзумира многу повеќе алкохол од другиот може да доведе до сериозни проблеми во бракот. Тоа посебно е изразено кога жената е таа која повеќе пие од мажот, па затоа се смета дека овие бракови имаат повеќе причини за развод. Како една од нив се наведува фактот дека алкохолот многу повеќе влијае на жените и така жените отстапуваат од традиционалната улога што ја имаат во општеството.

Имено, 17 проценти од брачните парови кои заедно конзумираат голема количина алкохол се разведуваат. Додека само пет проценти од брачните парови  кои конзумирале умерена количина алкохол заедно започнале бракоразводна постапка.
Доколку сте во врска и  сакате да започнете заеднички живот со партнерот потребно е да ги познавате навиките на идниот партнер кога е во прашање алкохолот.
Според истражувањето кое е  спроведено во Норвешка врз 20.000 парови,  дојдено  е до заклучок дека паровите кои заедно конзумираат а

loading...