Патувајте во Малага со Савана

Loading...

Надалеку познат како родниот град на Пабло Пикасо, град богат со културно-историски вредности преку 3000 години стари, Малага претставува современ град во кој што спојот на антиката и современото создаваат идеална дестинација за посета.

Градот изобилува со културно-историски споменици, музеи, прекрасни песочни плажи, ликовни галерии, надалеку познати кафулиња, барови, клубови. Неговата одлична инфраструктурна и поврзаност со Гранада, Кордоба, Марбеља дополнително го прават идеално место за уживање. А историјата од времето на Феникијците, Римјаните, Арапите го прават овој град музеј на отворено.

Топ 10 места кои мора да ги посетите во Малага:
 1. Палатата Alcazaba  2. Катедралата  3. Музејот на Пикасо  4. Римскиот театар  5. Plaza de la Merced – родната куќа на Пикасо  6. Музејот на Carmen Thyssen  7. Музејот на современа уметност  8. Гибралфаро замокот  9. Црквата Sagrado Corazon  10. Градините на Педро Алонзо

Вредно за посета, зар не?
Затоа погледнете ја одличната понуда на туристичката агенција Савана за Малага тука.Надалеку познат како родниот град на Пабло Пикасо, град богат со културно-историски вредности преку 3000 години стари,

loading...
Loading...