Пензиите, просечно повисоки за 185 денари

Loading...

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јануари 2021 година, кои согласно законското усогласување што се врши според движењето на индексот на трошоците на животот ќе бидат повисоки и тоа најниските пензии за 134 денари, а просечната пензија ќе биде повисока за 185 денари и со нив ќе можат да располагаат преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.01.2021 година.

Пензиите за граѓаните кои не користат картички ќе бидат исплатени во четири групи според следниот распоред согласно висината на пензијата:

  • За пензии со висина до 11.000 денари, исплата да се изврши на 26.01.2021 година (вторник);
  • За пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплата да се изврши на 27.01.2021 година (среда);
  • За пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплата да се изврши на 28.01.2021 година (четврток), и
  • За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 29.01.2021 година (петок).
* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...