Пет најдобри функционалности на Galaxy Note III

Loading...

Samsung пробува да се диференцира од останатите производители на мобилни телефони и таблети, а еден начин за тоа е преку користењето на S Pen (пенкало за екранот на допир) кое доаѓа со Galaxy Note III…Samsung пробува да се диференцира од останатите производители на мобилни телефони и таблети, а еден начин за тоа е преку користењето на S Pen (пенкало за екранот на допир) кое доаѓа со Galaxy Note III…
Да погледнеме кои се најинтересните новини во овој модел:
Action Memo
Оваа опција е достапна од Air Command ценатрот, а ви овозможува на брз начин да додавате забелешки (notes). Иако постојат голем број на слични апликации, сепак Action Memo е уникатна бидејќи може да го прочита вашиот ракопис, со што не мора да пишуваме да виртуелната тестатура.
На пример, можете да напишете број, а потоа директно да се јавите од Action Memo или да го зачувате во вашите контакти. Локациите пак, автоматски се праќаат до Google Maps.

Подобрен Multi-Window
Samsung го промовираше Multi-Windows со Galaxy Note II минатата година, а потоа беше воведен и на останатите уреди, како на пример Galaxy S4. Оваа опција ви овозможува да креирате две прозорчиња на вашиот екран, кои можете самите да ги зголемувате или намалувате. Со тоа, ќе можете да работите на две апликации истовремено.
Note III го подобрува овој концепт со тоа што двете апликации ќе може да споделуваат податоци помеѓу нив преку едноставен drag and drop метод.

Pen Window
Уште една функција од Air Command центарот е Pen Windows. Ова е екстензија на целосната рамка на Samsung, а ви дозволува да отворите една „лебдечка“ апликација над веќе постоечката во големина што на вас ви одговара. Откако ќе го изберете Pen Windows, можете да нацртате коцка на било кое место од екранот во големина која сакате. Потоа, телефонот ќе ве праша која апликација сакате да ја отворите во тој простор.
Засега не се поддржани сите апликации, но оние главните, како Facebook и YouTube, работат одлично.
Повеќе на: GSM.mkSamsung пробува да се диференцира од останатите производители на мобилни телефони и таблети, а еден начин за тоа е пре

loading...
Loading...