Пет работи кои навистина не ви се потребни во домот

Loading...

Постојат некои работи што веројатно ги имате дома, а што можат да ги саботираат вашите напори да постигнете среќа, благосостојба и материјално богатство.
Фенг Шуи експертите велат дека такви се следниве 5 работи:
1. Не ставајте огледало на влезот во вашиот дом бидејќи рефлектирачката влезна врата ја одбива добрата енергија да влезе во вашиот дом.
2. На телевизорот и другите технолошки гаџети не им е местото во спалната соба. Обрнете посебно внимание на нередот под креветот бидејќи може да ви го наруши сонот.
3. Кујната е место кое изобилува со елементот оган, па затоа најдобро е таму да избегнувате црвена боја. Премногу оган може да ги иритира луѓето во куќата и негативно да влијае на вашето здравје.
4. Уметнички дела и фотографии кои предизвикуваат негативни емоции и спомени, како и слики кои се поставени прениско на ѕидот можат да ја намалат енергијата Чи и да предизвикаат депресија и слични состојби.
5. Скршени, оштетени и расипани работи – сѐ што бара поправка, а тоа вклучува и овенати растенија бидејќи со нив може да се чувствувате „скршено“ и „свенато“.

loading...
Loading...