Пијалаци во кафулињата преполни со бактерии, а добрата вест е…

Loading...

Пијалоците што ги нарачуваме по кафетериите не се секогаш чисти.
Така, според едно истражување најмногу бактерии се кријат во чаша вода или газиран сок со парче лимон.
Истажувачите тестирале 76 парчиња лимон во 21 ресторан и откриле дека 70 отсто, односно, 53 парчиња се бактериски заразени.


Можеме да забележиме дека секогаш парчето лимон кое го добиваме во чашата веќе однапред е исечено и дека се чува во пластичен сад и на собна темпрература, што е идеално легло за размножување на бактерии.
Истражувањето не го откри изворот на бактериите, но откри дека тие не можат да преживеат и да се размножат во алкохолните пијалоци.

loading...