ПЛОШТАДИТЕ СО НАЈУБАВИТЕ НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ: Милиони сијалички, украси и симболи!

Украсувањето на елката на начинот на кој го правиме денес е родено во Германија, кога во средниот век католичката елка била украсена со црвени јаболка, а на запад од денешна Германија со колачиња во различни форми и свеќи кои го симболизирале Христос како вечна светлина.
Денеска низ градовите ширум светот можат да се видат традиционални новогодишни елки, а особено интересна е онаа од Њујорк која се пали секој декември и стои пред Рокфелер центарот.
Најинтересните новогодишни елки покрај кои граѓаните ќе ја дочекаат Новата година можете да ги погледнете во нашата галерија.

Пронајдете не на следниве мрежи: