Повеќе од 1000 жители сместени во хотелите после земјотресот: „Се загубивме“

Loading...

Повеќе од 1000 семејства после силниот замјотрес во Албанија, сместени се во хотели во околината на Драч.
„Околу 400 жители од Туман и околината засолниште најдоа во околните хотели на брегот“ рекол министерот за туризам.
Обезбеден им е смештај, храна, лекови и здраствена услуга.
„Сместени сме овде неколку часа после земјотресот. Нашата куќа е потполно уништена. Ни обезбедија се што ни е потребно“ рекол еден од згржените.

loading...
Loading...