Погледнете како изгледа новото “Фичо”

Loading...

Компанијата “Фиат” дала скоро 12 милиони долари за две реклами на Супербол за автомобилот “Фиат500Л”, кој се произведува во Крагуевац.
Чудо невидено во Америка! Српското “Фичо” се појави на Супербол, најгледаниот спортски настан во САД. Станува збор за реклама за “Фиат500Л” кој меѓу другото се проиведува во Крагуевац.
Ова мало автомобилче е најпродаваното во свет, па не е ни чудо што рекламата се појави на мечот Балтимор и Сан Франциско.
Ова е многу голем маркетингшки успех за компанијата “Фиат” затоа што се знае дека 30 секунди реклама за финалето на американскиот фудбал чини 4 милиони долари.
Со оглед на тоа што “Фиат 500Л” има дури две реклами на финалната вечер со времетраење од 39 и 49 секунди, јасно е дека сопствениците на оваа компанија дале премногу пари за реклами. Според некои проценки платиле скоро 12 милиони долари.

Погледнете ги двете реклами од кои едната е наречена “Фиат свадба” (Weding), а другата “Фиат сестри” (Sisters) …
Компанијата “Фиат” дала скоро 12 милиони долари за две реклами на Супербол за автомобилот “Фиат500Л”, кој се произведува во Крагуевац.
Чудо

loading...
Loading...