Поднесени 84 кривични пријави поради непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

Loading...

Поднесени 84 кривични пријави поради непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

СВР Тетово, Битола, Куманово, Струмица и СВР Охрид поднесоа 84 кривични пријави против И.Ш.(22), Е.С.(33), двајцата од с.Голема Речица, тетовско и биле лишени од слобода, А.К.(39), Д.М.(25), Н.М.(50), тројцата од Тетово и биле лишени од слобода, Ј.С.(36) с.Сенокс и бил лишен од слобода, Д.Р.(28), М.К.(28), двајцата од Битола, Ш.Р.(28), Е.А.(18) двајцата од Ресен, Б.П.(33), Р.Д.(34), З.Н.(40), В.Д.(35), сите четири од Прилеп, Е.М.(40) од с.Трновци, Могила, Д.М.(18) од Крива Паланка, Ј.А.(61) од с.Долна Крива Јабука, Кратово, В.Т.(64) од Кратово, А.С.(22) од с.Виштица, Липково, И.А.(20), Ф.Р.(31), двајцата од Куманово, Г.С.(49), А.Ѓ.(59), двајцата од с.Дражево, С.С.(55) од с.Дабиле, З.С.(54) од. с.Смолари, А.С.(34), Ц.З.(50), двајцата од Струмица, З.А.(53) од с.Добрејци, С.И.(20), С.И.(31), Б.И.(34), тројцата од с.Василево, Ф.М.(26) од с.Банско, К.Г.(25) од с.Сушица, Г.К.(41) од с.Радичево, П.Ќ.(31), М.К.(41), Љ.С.(45), В.З.(55), Х.М.(30), И.Е.(38), З.И.(44), С.Х.(28), М.А.(28), А.С.(44), С.В.(30), Б.Ш.(42), Ј.Т.(26), М.А.(26), Б.П.(27), И.Б.(30), И.М.(23), Х.Р.(21), И.П.(35), С.С.(33), И.Н.(20), М.П.(27), З.И.(56), сите 23 од Скопје, Н.Г.(22), М.М.(38), М.Л.(44), А.Б.(26), Б.Ј.(27), Р.А.(40), А.А.(35), Ш.А.(37), Ф.М.(31), сите девет од Скопје и биле лишени од слобода, А.Д.(48) од Градско, С.М.(38) од Кавадарци, Е.Х.(63) од с.Фурка, Дојран, А.И.(62) од с.Давидово, Гевгелија, И.Г.(56) од Гевгелија, Т.Б. (46) од с.Габревци, Конче, К.А.(46) од Радовиш, М.Ј.(22) од село Супурге, Радовиш, Д.Ј.(19) од с.Дедино, Конче, Ѓ.З.(19) од с.Покрајчево, Б.Р.(62) од Битола и истиот при контрола од полициски службеници дал дозвола за движење на вработен поради вршење на сменска ноќна работа, која била издадена на друго лице со исто име и презиме и бил лишен од слобода, Б.К.(43) од Битола и истиот при контрола од страна на полициски службеници дал картичка од РЕК Битола и изјавил дека бил на работа во ноќна смена, но од дополнителните проверки во електронската евиденција за влез и излез во РЕК Битола било констатирано дека пријавениот не работел во смени, А.М.(37), Н.Б.(36), В.Р.(54), Д.Д.(47), М.Т.(53), И.М.(52), сите шест од Скопје и биле затекнати во лов на риба на акомулација „Козјак„ во атарот на с.Близанско – Македонски Брод, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.

Пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...