Познатиот РУСКИ КАРДИОЛОГ Амосов открива како здрави да дочекате 90 години: Здравјето мора сами да го произведете!

Loading...

Рускиот лекар и светски познат кардиолог Николај Михајлович Амосов дава неколку совети за здрав живот, кои исто така ги почитуваше и го доживеа неговиот 90-ти роденден.
Познатиот руски и советски лекар и еминентен кардиохирург Амосов Николај Михајлович, академик и директор на научниот оддел на Институтот за истражување на туберкулоза и торална хирургија Јановски, даде клучни совети за тоа како да се зачува здравјето на ‘рбетот и да се спречат болки во грбот.
Освен стручниот совет што им го дал на своите пациенти, самиот Алосова Нилоаи Михајловиќ редовно применувал низа едноставни вежби за да ја докаже нивната ефикасност, а до крајот на животот не страдал од овој здравствен проблем.
Покрај советите за здрав ‘рбет и зачувување на неговото здравје и еластичност, познатиот руски лекар дал и неколку клучни совети за здрав начин на живот.
Совети за здрав начин на живот
Не треба да се надеваме дека лекарите ќе не направат здрави и ќе го лекуваат нашето тело. Во болницата може да се започне само квалитетно лекување за себе. Сè друго зависи од човечката природа, желба и упорност.
Лекарите се тие што лекуваат човечки болести, а ние мора да го чуваме сопственото здравје преку вежби и формирање на силен карактер.
Кај некои болести, третманот од страна на лекар е неизбежен, но во сериозни случаи, болеста е само последица на лош начин на живот и недостаток на физичка активност. Дневно вежбање најмалку половина час на ден може да го продолжи постоењето на една личност.
Треба да имаме резерви за фитнес во разумни граници. Треба да го следите индексот на тежина и да јадете што повеќе овошје и зеленчук. Секојдневна прошетка на чист воздух е задолжителна.
Сметајте дека има многу лоши лекари во светот. Ова е уште една причина за зајакнување на имунолошкиот систем и вежбање.

loading...