Покрај брзата храна овие ТРИ НАМИРНИЦИ постојано ни го креваат нивото на ЛОШИОТ ХОЛЕСТЕРОЛ!

Loading...

Ако нивото на холестерол е постојано високо, може да ви се закани срцев удар …
Холестеролот е друго нешто што треба да се има предвид при јадењето. Ако нивото на холестерол надминува одредени граници, имате исклучително висок ризик за разни болести, но и срцев удар…
Одредени намирници предизвикуваат висок лош холестерол, што не е добро за вашето здравје, затоа е подобро да ги избегнувате.
Десерт
Шеќерот го намалува нивото на добар холестерол, а го зголемува нивото на лошиот холестерол. Ако веќе имате проблеми со висок холестерол, не треба премногу да консумирате сладолед, колачиња и други слатки.
Преработени „грицки“
Потрошувачката на заситени масти обично е една од главните причини за висок холестерол во исхраната. Заситените масти се наоѓаат во преработени грицки, десерти и колачи.
Преработено месо
Преработените месни производи како колбаси, сланина и шунка, исто така, предизвикуваат повисок холестерол. Експертите советуваат дека треба да го ограничиме внесот на овие преработени производи од месо за да избегнеме други здравствени проблеми, како што се срцеви заболувања.

loading...
Loading...