Половина од жените се незадоволни со својот изглед

Loading...

Секоја втора жена е незадоволна со својот изглед. Иронично, 88% од нив изјавиле дека во самодовербата е тајната за убавината.
“Што е она што ја прави една жена навистина убава? Самодовербата “: одговорила една од испитаничките. “Ова значи дека во секое време треба да се прифати таква каква што е и да ужива во тоа”.
“Постојат многу жени кои не се опседнати со возраста или изгледот, но повторно се обидуваат да изгледаат најдобро што можат,”: рече друга испитаничка.
Мора да се прошири дефиницијата на убавината на сите возрасти, облици, големини и етнички групи. Постојат докази дека висок процент на жени постари од 40 години се незадоволни со телесната тежина во однос на периодот кога биле млади.
Ова е огромен и во голема мера скриен резервоар на незадоволство на кој мора да се поработи. Мора да се поработи на градење на самодовербата.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Секоја втора жена е незадоволна со својот изглед. Иронично, 88% од нив изјавиле дека во самодовербата е тајната за уба

loading...