Полска инвестира 1,1 милијарди евра во гасоводи

Loading...

Полска од 2014 година ќе инвестира 1,1 милијарди евра во мрежа гасоводи кои ќе го поврзуваат терминалот во Свинојсце со соседна Чешка, Словачка и Украина, информираше во вторник полскиот државен гасен монопол Газ-Систем.

„Во пет години сакаме да изградиме 940 километри гасоводи за транспорт на гас од Свинојсце до границата со Чешка, Словачка и Украина”, изјави Малгорзата Полковска, портпаролка на Газ-Систем.
Макфакс
Полска од 2014 година ќе инвестира 1,1 милијарди евра во мрежа гасоводи кои ќе го поврзуваат терминалот во Свинојсце со сос

loading...
Loading...