Полјак умрел на натпревар по пиење вотка

Натпреварувањето по пиење вотка било кобно за еден повозрасен Полјак од местото Ваврув на истокот од Полска, кој починал откако испил на екс шише вотка.Шеесет и тригодишниот Ришард Г. се натправарувал со неколку мажи кој ќе испие на екс поголема количина вотка.Цело шише од 0,7 литри успеале да испијат само Ришард и уште еден натпреварувач, а по нивните победи сите си заминале дома освен Ришард, по кого дошла полиција бидејќи почнал да се однесува агресивно, пишува полскиот весник Факт.Полицијата го однела во трезнилиште каде го прегледал лекар и ништо не укажувало на тоа дека тоа му се последните часови од живот. Кога болничарите сакале да проверат дали дошол на себе, го нашле мртов.Натпреварувањето по пиење вотка било кобно за еден повозрасен Полјак од местото Ваврув на истокот од Полска, кој почин

Пронајдете не на следниве мрежи: