Поскапување на бензините во Грција за 2,5 евра

Loading...

Грчките дистрибутери на горива предупредуваат дека во текот на летово бензините во Грција би можеле да поскапат и до 2,5 евра за литар, наведува весникот „Прото тема“.
Според весникот, можно е да се очекува поскапување на горивата во Грција, доколку продолжи растот на цената на нафтата на светските берзи.
Растот на цените на горивата во Грција се должи и на зголемените транспортни и производни трошоци, смета „Прото тема“, оценувајќи дека во наредниот период се можни шпекулации на пазарот со горива, поради тоа што ја нема непходната контроа во оваа сфера од страна на државата.

loading...