Потег кој заслужува аплауз: Татко и син направија нешто прекрасно

Loading...

Понекогаш малите гестови покажуваат колку е голем човек – и токму таквите луѓе не потсетуваат дека на крајот на краиштата има добро во светот.
Корисниците на Фејсбук ги воодушеви од потегот на татко и син, кои направија нешто прекрасно.
Поточно, тие се возеле покрај замрзнатата река и виделе животно во неволја – еден елен бил заробен на мраз.

Тие реагирале брзо. Таткото го зел јажето, го врзал околу половината, и додека синот го држел, претпазливо по мразот стигнал до беспомошниот елен.
Еленот не се спротивставил – тој му дозволил на човекот да го подигне и да го пренесе безбедно. Кога го допрел цврстото тло, еленот истрчал на слобода!

loading...
Loading...