Потта ви мириса… поинаку? Тоа не е случајно!

Loading...

Ако мирисот на вашата пот стане поинтензивен, тоа не е случајно. Може да станува збор за еден од следниве причинители:
1 Во исхраната воведовте некоја намирница која ја немате користено. На пример, растенијата од семејството зелки можат да влијаат на промената на мирисот на потта.
2 Под стрес сте, па потните жлезди засилено ви работат.
3 Понекогаш непријатниот мирис може да биде и предупредување, на пример, за болест на бубрези, црниот дроб или за дијабетес.

loading...