Поучна приказна: Секој трча своја патека во свое време, затоа опушти се, не си задоцнил

Loading...

Обама се пензионира на 55 години, а Трамп стартува претседателска кариера на 70.
Њујорк е 3 часа пред Лос Анџелес, но тоа не го прави Лос Анџелес побавен.
Некој дипломира на 22 години, но чека 5 години за да добие добра работа. Некој дипломира на 30, но работи од својата 18-та година.
Некој станува бизнисмен на 25 и умира на 50 години. Додека друг станува директор на својот 50-годишен бизнис и живее до 90 години.
Некој е се уште сам на 40, додека друг стапил во брак многу млад. Секој на овој свет живее во временска зона базирана на него.
Луѓето околу тебе можеби ти се чини дека се пред тебе, а некои ти се чини дека се зад тебе. Но секој трча своја патека во свое време, немој да пробаш да му преречеш нешто. Тие во нивна временска зона, а ти си во твоја.
Животот доаѓа во вистинскиот момент и тогаш треба да дејстуваш. Затоа опушти се: Никој не те брза. Не си задоцнил. На време си. Ти си во твоето време.

loading...