Почина Благородна Дулиќ, поранешна пратеничка во македонското Собрание

Loading...

Почина Благородна Дулиќ, дознава КУРИР. Таа беше пратеничка во македонското Собрание, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.
Родена е на 18.4.1941 година во Кочани и беше дипломиран правник. Била член на Републичкиот судски совет, судија на Врховниот суд на Р.М. и на Стопанскиот суд на Р.М.
Опелото ќе се одржи утре, со почеток од 12:30 часот во капелата на градските гробишта во Бутел.

 

loading...