Почина Исидора Бјелица

Loading...
Српската писателка Исидора Бјелица почина денес, во станот на нејзините родители во Нов Белград.
Информацијата за смртта на Исидора Бјелица ја потврди нејзината сестра.
Исидора Бјелица е родена во Сараево на 10 декември 1967 година, каде завршила средно училиште. Потоа дипломирала на Факултет за драмски уметности во Белград (Катедра за драматургија) и магистрирала на истиот факултет.
Таае автор на повеќе од 40 книги посветени на различни генерации.
loading...